Martech Awards, Pazarlamasyon.com tarafından yılda bir kez düzenlenen ve pazarlama konusunda faydalanılan teknolojileri ve bu teknolojlierin yaratıcı ve etkili kullanımını ödüllendiren bir ödül programıdır.
Amaç; pazarlama ve pazarlama iletişimi alanlarında teknoloji geliştirenlerle, mevcut veya yeni teknolojileri pazarlama sorunlarının çözümünde başarıyla kullanan firmalaları teşvik etmek, başarılarını belgelemektir.
Her sene; sektöre örnek olacak, sektörün tüm taraflarının ders çıkarabileceği ufuk açan vakalar ve teknolojiler ödüllendirilir.
MarTech Awards için teknoloji; herhangi bir alan için üretilmiş yazılım, donanım veya ikisinin bir arada bulunduğu cihazlar ile bu yazılım, donanım ve cihazların üretilmesine olanak sağlayan karmaşık sistemlerin hayata geçirilmesine ön ayak olan yollar, yöntemler ve araçlardır. Geliştirilen tüm yöntem, araç ve yollar pazarlama için geliştirilmiş olmasa bile, o alanın kullanımına uygun olmalıdır.
MarTech Awards’a pazarlama alanında bir soruna çözüm olacak teknoloji geliştirmiş veya bir pazarlama problemini halihazırdaki veya yeni teknolojlieri kullanarak çözmüş tüm ajans, firma ve start-up’lar katılabilir.
Yarışmaya tüm disiplinden ajanslar ve tüm sektörlerden firmalar başvurabilir. Ancak tüm katılımcıların, başvuruya konu olan projenin tüm taraflarından gerekli izin ve onayları almış olmaları gerekir. Aksine oluşabilecek durumlardan tamamen katılımcılar sorumludur ve Pazarlamasyon.com’a bu konuda herhangi bir sorumluluk yüklenemez.
Uygun olduğu takdirde aynı çalışma, birden fazla kategoride ödül programına başvurabilir. Bu durumda her kategori için ayrı başvuru ücreti ödenir.
Aynı çalışmayla farklı tarafların başvuru yaptığı durumlarda, projenin sahibi (finansörü) firmayla irtibata geçilir ve taraflar bilgilendirilir.
Başvuruların Türkçe yapılması gerekmektedir. Ödül programı şimdilik Türkiye pazarını kapsamaktadır. Ancak Türkiye’de geliştirilip yurtdışında kullanılmış teknolojiler “Teknoloji Ödülleri Kategorileri”ne, yurtdışında geliştirilmesine rağmen Türkiye’de bir pazarlama vakasında faydalanılmış teknoloji kullanımları “Kullanım Kategorileri”ne başvurabilir. Böyle bir durum varsa başvuru dokümanlarında tartışmaya sebebiyet vermeyecek şekilde açıkça belirtilmelidir.
Katılımcılar başvurdukları çalışmaların tüm içeriğinden ve sağladıkları verilerin doğruluğundan bizzat sorumludur. Jüri, tüm değerlendirme aşamalarında verilen bilgilerin sağlamasını yapmaya yönelik ek belge, görsel ve diğer tiplerde dokümanların temin edilmesi talebinde bulunabilir. Jürinin başvuruda gösterilen kaynakların doğruluğunu araştırma ve denetleme hakkı vardır. Bilgilerin kaynaklarla örtüşmediği belirlenirse başvuru geçersiz sayılır ve katılım ücreti iade edilmez.
Ödül programı dahilinde, yarışmaya başvuran teknoloji ve teknoloji kullanımı çalışmalarının her türlü fikri ve sınai haklarının (telif, patent, marka, tescil vb. haklarının) sahibinin katılımcı firma olduğu kabul edilir. Herhangi bir ihtilaf durumunda sorumluluk katılımcı firmanındır. Başvurularda herhangi bir hak ihlali gerçekleşmişse Pazarlamasyon.com hiçbir surette sorumlu tutulamaz. Başvuru sahibi katılımcılar, hak sahiplerinden veya üçüncü kişilerden açılacak bir dava sonucu Pazarlamasyon.com tarafından herhangi bir tazminat ödenmesi halinde ödenen tazminat ile birlikte bu dava sebebiyle yapılan tüm masrafları (yargılama masrafı, vekalet ücreti vb.) herhangi bir itiraz sunmaksızın Pazarlamasyon.com’a ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder.
Jüri tarafından genel etik ve ahlak kurallarına aykırı bulunan projeler diskalifiye edilerek yarışma dışı bırakılabilir. Bu durumlarda önce katılımcı firmadan savunması istenir. Belirtilen sürede savunmasını iletemeyen veya savunması jüri tarafından kabul görmeyen başvurular elenir ve katılım bedeli iade edilmez.
Yapılan başvurularda teknolojiyi geliştiren ve/veya kullanan taraflar hakkında gizlilik aranmaz.
Pazarlamasyon.com yönetmelikte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Gerek görüldüğü takdirde başvuruların son teslim tarihi ertelenebilir.
MarTech Awards’ta her kategoride ödül verilmesi zorunlu değildir. Başvurular gerekli kriterleri karşılamıyorsa, ilgili kategoride ödül verilmeyecektir.
Erken başvuru dönemi bedeli ile başvuru yapabilmek için, son başvuru tarihine kadar ödeme ve form girişinin tamamlanması gerekmektedir.
Erken başvuru dönemi içerisinde ödeme yaptığı halde, başvurusunu tamamlamayan katılımcılardan normal başvuru dönemi bedeli farkı talep edilecektir.
Başvuru için ödeme yaptıktan sonra cayma durumunda, başvuru tarihi geçmediyse tutar iade edilir, aksi takdirde iade işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Hangi dönem içerisinde ödeme yapıldıysa o dönemin son ödeme tarihi geçerlidir.
MarTech Awards jürisi, Pazarlamasyon.com tarafından belirlenir ve üyelerin belirlenmesinde dengeli temsiliyet göz önüne alınır.
Jüri; iş dünyası, iletişim, araştırma, medya temsilcileri ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarını temsil eden uzmanlardan oluşur.
Jüri başkanı ve üyelerinden ön elemede başvuran projelerin tamamını değerlendirmeleri ve jüri toplantısında hazır bulunmaları beklenir.
Bir pazarlama sorununa çözüm olması için teknoloji geliştirmiş veya teknoloji vasıtasıyla bir pazarlama problemini çözmüş tüm firmalar katılabilir.
Ödül programına 1 Kasım 2023 – 1 Ocak 2025 dönemi içinde hayata geçirilmiş veya fiilen kullanılmış teknolojiler ve bu tarih aralığında gerçekleştirilmiş başarılı teknoloji kullanımları başvurabilir.
Başvurular, 27 Kasım 2024 – 3 Ocak 2025 tarihleri arasında www.martechawards.org adresi üzerinden online olarak yapılır.
Başvuru esnasında dekontun da yüklenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla başvuru işlemine başlamadan, her başvuru için açıklama kısmına projenin başlığı ve katılımcı firma bilgisi girilerek başvuru ücretinin linkte bilgileri bulunan hesaba yatırılmış olması gerekmektedir.
Gerek görüldüğü takdirde başvuru süresi uzatılabilir.
Katılım ücreti her kategori için erken başvuru döneminde 5750 TL+KDV, başvuru döneminde 6750 TL+KDV‘dir. Katılım bedelleri sitede belirtilen banka hesabına havale veya EFT yoluyla ödenir ve dekontu diğer dokümanlarla birlikte sisteme yüklenir. Dekontu bulunmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
Her başvuru için ayrı bir başvuru formu doldurulmalıdır ve her form ayrıca ödenip dekontu dokümanlar arasına dahil edilmelidir.
Başvuru dokümanlarını sisteme girecek firma temsilcileri kurumsal e-posta adreslerini paylaşmak zorundadırlar. Gmail, hotmail vb. genel e-posta hizmeti veren servis sağlayıcıların hesaplarıyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvurularda, şu başlıklar altında bilgiler yer almalıdır:
Teknoloji Ödülleri Kategorileri’nde;
SORUN – Bu kısımda aşağıdaki soruların yanıtlarını içeren tek bir metin sisteme girilmelidir.
ÇÖZÜM – Bu kısımda aşağıdaki soruların yanıtlarını içeren tek bir metin sisteme girilmelidir.
GELİŞİM – Bu kısımda aşağıdaki soruların yanıtlarını içeren, teknik dilden uzak, mümkün olduğunca kısaltma ve jargon kullanımından kaçınan, yalın bir metin sisteme girilmelidir.
SONUÇ – Bu kısımda aşağıdaki soruların yanıtlarını içeren tek bir metin sisteme girilmelidir.
Kullanım Kategorileri, Mecra Kategorileri, Sektörel Kategoriler ve Özel Kategorilerde;
HEDEF KİTLE
BRIEF/AMAÇ
STRATEJİ
UYGULAMA
SONUÇ
Formlarda yer alacak bölümlerin her birinde karakter sınırı vardır. Herhangi bir teknik aksaklık nedeniyle karakter sınırınının aşılması halinde çalışmalar jüriye belirtilen sınırlarda kesilerek sunulur.
Görsel Destek Malzemeleri
Değerlendirme için form haricinde kalan tüm görsel malzemeler web sitesine yüklenmelidir.
Bunlar;
Değerlendirme sırasında linklerin çalışır durumda olmasından başvuru sahibi katılımcı sorumludur.
Projelere ait tüm dokümanların, katılım sırasında sisteme yüklenmesi gerekir. E-posta, elden vs. yöntemlerle ulaştırılacak dokümanlar dikkate alınmayacaktır.
Başvuruların son teslim tarihine kadar (Erken Dönem Başvuruları için 19 Aralık 2024 23:59 – Normal Dönem Başvuruları için 3 Ocak 2025 23:59) başvurunun içeriğinde düzeltme yapılabilir. Düzelti taleplerinizi etkinlik@pazarlamasyon.com adresine iletebilirsiniz.
Jüri uygun gördüğü takdirde başvurunun kategorisini değiştirebilir.
Sisteme girilen tüm bilgi ve dokümanlar, Pazarlamasyon.com tarafından yayınlanabilir ve/veya tanıtım amacıyla kullanılabilir.
Martech Awards 5 ana kategori başlığı ve 91 alt kategoriden oluşur.
1.1. ALAN KATEGORİLERİ
Bu kategori kapsamında; pazarlama ve satış alanlarında, işletmeden işletmeye en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; blockchain teknolojisini içeren tüm mecralarda ve konseptlerde (Metaverse, NFT, DeFi vb.) en etkili ve verimli geliştirilen teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında, dijital kanallar üzerinden kullanıcılarla kurulan birebir etkileşimi (canlı destek, sesli ve sanal asistanlar vb.) daha verimli hale getirmek amacıyla geliştirilen teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; müşteri ilişkileri yönetimini geliştirmek ve müşteri ile kurumun ihtiyaçlarını verimli biçimde eşleştirmeyi amaçlamak için geliştirilen en etkili ve verimli teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; e-ticaret satış kanalları üzerinden tüketicilere doğrudan ulaşan markaların pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; içerik üretimi, yönetimi veya yayımı için geliştirilen en etkili ve verimli teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; medya kullanımları veya uygulamaları için (medya planlama, satın alma, medya stratejisi ve benzeri tüm alanlar) en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; mobil işletim sistemleri üzerinde çalıştırılmak üzere geliştirilen ve başlı başına bir ürün olmayan teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; raporlama ve ölçümleme konularında proje çıktılarını izlemeye yönelik, en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; dijital veya geleneksel kanallardaki tüketici etkileşimini otomatize etmek için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; verinin analiz edilmesi, işlenmesi ve veriye bağlı olarak içgörü oluşturulması konusunda en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; yapay zekâ veya makine öğrenmesi konularında geliştirilen teknoloji ödüllendirilir.
1.2. SEKTÖREL KATEGORİLER
Bu kategori kapsamında; Her türlü elektronik cihaz ve bu cihazlarla kullanılan ürünlerin (cep telefonu, bilgisayar, tablet, TV, ev sinema sistemleri, radyo, müzik seti, fotoğraf makinesi, küçük ev aletleri, diğer beyaz eşyalar, vb.) pazarlama faaliyetlerinde en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; çevrim içi ürün ve hizmet alım satımlarında (Örn: e-ticaret, yemek siteleri, online açık artırma, bahis siteleri vb.) geliştirilen en etkili ve verimli teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; enerji üretimi sağlayan, dağıtımını yapan ve akaryakıt endüstrilerinde hizmet veren markaların pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; finans sektöründe hizmet veren markaların (bankacılık, leasing, factoring, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; gıda sektöründe hizmet veren markaların (atıştırmalıklar, et ve süt ürünleri, gazlı içecekler, şarküteri ürünleri, şekerlemeler, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; hazır giyim ve moda sektöründe hizmet veren markaların (kumaş, spor giyim, jean, deri, ayakkabı, aksesuar, çanta vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; hızlı teslimat sektöründe hizmet veren markaların (market, giyim, gıda vb. sektörlerde hizmet veren hızlı teslimat uygulamaları) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; iletişim ve telekominikasyon sektöründe hizmet veren markaların (GSM operatörleri, lojistik, kargo ve kurye hizmetleri, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; kişisel bakım, güzellik ve ev bakımı sektöründe hizmet veren markaların (şampuan, sabun, duş jeli, deodorant, parfüm, yüz ve cilt bakım ürünleri, kişisel bakım aletleri, deterjan, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; eğlence, kültür-sanat, medya sektörlerinde hizmet veren markaların (müze ve galeriler, seyahat, konserler, festivaller, sinema, dergi, kitap, oyun, spor, dijital yayıncılık vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; motorlu taşıt ve otomotiv sektöründe hizmet veren markaların (otomobil, motosiklet, otobüs, minibüs, midibüs, çekici, kamyon, traktör vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; Birden çok farklı marka ve ürünlerin perakende olarak birlikte satıldığı noktaların (alışveriş merkezleri, zincir mağazalar, teknomarketler, yapı marketleri, restoran ve fast-food zincirleri,) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; sağlık ve medikal sektöründe hizmet veren markaların (zihinsel ve spiritüel olarak sağlıklı yaşam, medikal yetkinlikler, sağlık endüstrisi, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; sigorta ve bireysel emeklilik sektöründe hizmet veren markaların pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; yapı ve dekorasyon sektöründe hizmet veren markaların (yapı ürünleri, mobilya, ev askesuarları ve ev tekstili, dekoratif ürünler, vb.) pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; belirtilen sektörel kategorilerin dışında farklı bir sektörde hizmet veren markaların pazarlama faaliyetleri için en etkili ve verimli çözümü geliştiren teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; yapay zekâ desteğiyle iş süreçlerini otomatikleştiren veya optimize eden projeler ödüllendirilir. Sesli ve görsel tanıma teknolojileri, veri odaklı geliştirmeler, talep tahminleme, süreç otomasyonu, doğal dil işleme, makine öğrenimi ve difüzyon modelleri gibi teknolojilerin iş süreçlerine etkili bir şekilde entegrasyonu değerlendirilir.
Bu kategori kapsamında; markanın müşteriyle temas anlarında yarattığı deneyimle, müşterinin marka ile iletişimini kolaylaştırmayı veya müşteri bağlılığını sağlamayı temel hedefi olarak belirleyen teknolojilerin nasıl kullanıldığı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; lead, satış, etkileşim ve benzeri konularda dönüşümü artırmaya yönelik, en etkili ve verimli Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO) kullanımı ödüllendirilir. Kullanım için Google, Meta ve benzeri tüm mecralarda yapılan faaliyetler kullanılabileceği gibi; 3. parti adtech ve martech mecraları, programatik de kullanılabilir.
Bu kategori kapsamında; blockchain teknolojisini içeren tüm mecralarda ve konseptlerde (Metaverse, NFT, DeFi vb.) teknolojinin en etkili ve verimli kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori, markaların influencer (etkileyici kişiler) ile iş birlikleri yaparak gerçekleştirdikleri pazarlama kampanyalarının etkinliğini ve yaratıcılığını öne çıkarır. Geleneksel mecralar haricindeki tüm influencer kullanımları bu kategoriye dahildir.
Bu ketegori kapsamında coğrafi hedefleme ve konumlama teknolojilerini yaratıcı biçimde kullanarak etkili sonuçlar elde etmiş pazarlama çalışması ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; bir pazarlama hedefine ulaşmak için üretken yapay zekâ (görsel, müzik,metin, senaryo, varyasyon, animasyon vb.) teknolojilerinin yaratıcı ve başarılı biçimde kullanıldığı çalışma ödüllendirilir. Üretken yapay zekâ teknolojilerinin nasıl kullanıldığı, nasıl entegre edildiği ve yaratım sürecinde hangi sorunları çözdüğü değerlendirilecektir.
Bu kategori kapsamında; sanal gerçeklik (VR) veya artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini pazarlama faaliyetlerinde yaratıcı ve etkili biçimde kullanan çalışma ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; tüketicilere ulaşmak için anlık olarak gerçekleştirilen bir pazarlama çalışmasında kullanılan teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori; kullanıcı deneyimi (UX) ve kullanıcı arayüzü (UI) tasarımı ve uygulamasının mükemmelliğine odaklanır. Burada, dijital ürünlerin, uygulamaların, web sitelerinin ve diğer interaktif araçların kullanıcı merkezli tasarım süreçleri ve uygulamaları değerlendirilir.
Bu kategori, özel günler ve etkinlikler için yapılan iletişim kampanyalarında teknolojinin yaratıcı ve etkili kullanımını öne çıkartır. Özel günler, tüketicilerin ve hedef kitlelerin duygusal ve sosyal bağlarını güçlendiren önemli anlar olduğundan, bu kategorideki projeler, teknolojiyi kullanarak bu özel anlara değer katmayı ve benzersiz deneyimler yaratmayı amaçlar.
Bu kategoride; yenilikçilik ve yaratıcılık açısından sınırları zorlayan, geleneksel yaklaşımları dönüştüren ve geleceğin teknoloji trendlerini şekillendiren uygulamaları ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; pazarlama teknolojileri kullanılarak daha önce var olmayan verilerin üretilmesi veya mevcut verilere yeni bir değer katılması amaçlanır. Şirketlerin, bu teknolojileri kullanarak veri setlerini nasıl işledikleri, anlamlı içgörüler elde ettikleri ve bu içgörüleri iş stratejilerini şekillendirmek için nasıl kullandıkları ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; çeşitli veri kaynaklarının medya teknolojileri ile yaratıcı ve etkin bir şekilde kullanıldığı çalışmalar ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; veriyi görselleştiren uygulamalarda (infografikler, videolar, gerçek zamanlı gösterimler, dijital sanat, gibi araçlar aracılığıyla verinin tüketiciler için anlaşılır ve erişilebilir hale getirilmesine yönelik yapılan çalışmalar) en etkili ve verimli geliştirilen teknoloji ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; güçlü veri içgörülerinden yola çıkarak geliştirilen her türlü ürün, hizmet, deneyim, servis, start-up ve tasarım projeleri ödüllendirilir. Şirketlerin, veri analitiği ve pazarlama teknolojilerini kullanarak yarattıkları yenilikçi çözümler ve bu çözümlerin pazarlama stratejilerine sağladığı katkılar değerlendirilir.
Bu kategori; yapay zekânın müşteri verilerini analiz etme ve bu bilgileri pazarlama stratejilerine dönüştürme yeteneğine odaklanır. Müşteri içgörüleri ve davranış analizleri, kişiselleştirilmiş pazarlama ve hedefleme, ve tahmine dayalı analizler gibi alanlarda yenilikçi uygulamaları içerir.
Bu kategori; yapay zekânın iş süreçlerini otomatize etme, iş akışlarını optimize etme ve e-ticaret deneyimlerini geliştirme kapasitesine odaklanır. Sesli ve görsel tanıma teknolojileri, operasyonel otomasyon ve iş akışı optimizasyonu, ve e-ticaret ve dijital satış optimizasyonu bu kategorinin ana başlıklarıdır. Bu alanda, yapay zekâ kullanımının, iş süreçlerini nasıl daha verimli hale getirdiği, müşteri deneyimini nasıl iyileştirdiği ve satışları nasıl artırdığı incelenir.
Bu kategori kapsamında; ev dışı pazarlama iletişimi çalışmalarına yönelik (billboardlar, raketler, otobüs durakları, ulaşım araçları ve benzeri tüm alt kategoriler) geliştirilen teknolojinin en etkili ve verimli kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; çevrim içi alan ve araçların kullanımında (web siteleri, mikrositeler, oyunlar, banner reklam alanları, anında mesajlaşma hizmetleri, e-posta hizmetleri ve benzeri tüm alt kategoriler) en etkili ve verimli çözüm sağlayan teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; hedef kitleye, kitlesel iletişim araçları dışındaki mecraları kullanarak (e-postalar, çevrim içi reklamlar, el ilanları, veritabanı pazarlaması, SMS, dergi ilanları, vb) en etkili ve verimli çözüm sağlayan teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; müşteriler için tüm kanallarda (fiziksel mağazalar, çevrim içi platformlar, sosyal medya ve diğer kanallar ) sorunsuz bir müşteri deneyimi sağlanması için en etkili ve verimli çözümü sunan teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Bir müşterinin nasıl ve nereden eriştiğine bakmaksızın, entegre ve bağlı bir müşteri deneyimi meydana getirecek bir şekilde pazarlama, satış ve hizmete yönelik teknoloji kullanımı kategoriye dahildir.
Bu kategori kapsamında; indoor ve instore pazarlama iletişimi çalışmalarına yönelik (asansör içi reklam, kapı kapı dağıtım, homeboard reklamları ve benzeri tüm alt alanlar.) geliştirilen teknolojinin en etkili ve verimli kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; iletişim ihtiyacı için üretilen içeriklerin (blog yazıları, videolar, vb.) tasarımı, etkileşimi, paylaşılması vb. konularında geliştirilen teknolojinin en etkili ve verimli kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; markaların pazarlama hedefleri doğrultusunda, potansiyel müşteriler için yaratılan deneyim ortamının doğru hedef kitle ile doğru zamanda ve doğru yöntemlerle buluşturulmasını sağlayan teknolojinin en etkili ve verimli kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; akıllı telefon, tablet ya da giyilebilir cihazların doğasına uygun iletişim çalışmaları için gerçekleştirilen en etkili ve verimli teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; müşteri deneyiminin temelini oluşturan ve kullanıcı deneyiminde yaşanan pazarlama problemi çözümlerinde en etkili ve verimli teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında, bir marka kampanyasının, içerik veya aktivasyonun oyun veya oyun içi senaryoya entegre edilmesi sırasında kullanılan teknolojinin etkileşim, erişim ve kullanıcı deneyimini optimize etme amaçlı en yenilikçi ve etkili kullanımının ödüllendirilmesi amaçlanır.
Bu kategori kapsamında; müşteriler ile süreğen bir iş ilişkisi inşa etmek ve/veya bu ilişkinin kurulduğu müşterileri ödüllendirmek için yürütülen faaliyetler için gerçekleşen teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; hâlihazırda var olan ya da yükselen sosyal platformların kullanımı sayesinde pazarlama problemini en etkili ve verimli çözümleyen teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Yenilikçi Mecralarda En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında; yapay zekâ, sanal gerçeklik, elektronik cihazlar, robot teknolojileri, giyilebilir cihazlar vb. yenilikçi teknolojileri, bir medya kampanyasını yürütmek ya da desteklemek üzere kullanan çalışmalar ödüllendirilir.
Diğer Mecralarda En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisinede; VOS (Video-on-demand) platformları, Sinema, Radyo, Gazete, sesli platformlar, çevrimiçi servis sağlayıcıları ve diğer kategorilerde bulunmayan tüm mecralar katılabilir. Dokunmatik ekran, dinamik dijital ekranlar, interaktif ekranlar vb. dahil olup bununla sınırlı kalmayan çalışmalar ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; işletmeden işletmeye pazarlama alanında uygulanan teknoloji fikirleri ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında beyaz eşya, mobilya, ev araç gereçleri gibi kategorilerde faaliyet gösteren markaların pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
E-ticaret Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında e-ticaret sitelerinin (pazaryeri dahil), pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Finans Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı bankacılık, sigorta, leasing, factoring gibi finans sektöründe hizmet veren markaların pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Hazır Giyim Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında her türlü tekstil, ayakkabı, aksesuar markasının pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Hızlı Teslimat Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında, herhangi bir siparişin tüketiciye ulaştırılmasına imkan tanıyan teknoloji (mobil uygulamalar ya da mobil uygulama içerisinde sunulan özellikler de dahil) ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Hızlı Tüketim Ürünleri Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında her türlü gıda, temizlik, kişisel bakım, kozmetik, ev bakım vb. kategorilerde faaliyet gösteren markaların pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Kişisel Bakım Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında; kişisel bakım sektöründe en iyi pazarlama teknolojisi kullanımı gerçekleşen çalışmalar ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Organize Perakende Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında; Alışveriş merkezleri, fast-food zincirleri, kafeler, kahve zincirleri, restoranlar, tekno marketler, yapı marketleri, zincir mağazalar ve farklı ürün gruplarını tek çatı altında satan perakende şirketlerinin sahip olduğu markaların iletişimi için uygulanan çalışmalar ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Otomotiv Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında otomobil, lastik, akaryakıt, aksesuar gibi otomotiv sektöründe faaliyet gösteren markaların pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Perakende Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında, AVM’ler, fast-food zincirleri, kafeler, kahve zincirleri, restoranlar, market zincirleri (teknoloji, kozmetik/kişisel bakım, yapı malzemeleri vb. dahil), zincir mağazalar ve farklı ürün gruplarını tek çatı altında satan perakende şirketlerinin pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Sağlık Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında eczaneler, laboratuarlar, hastaneler, veterinerler, ilaç şirketleri gibi sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Sigorta ve Bireysel Emeklilik Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında; sigorta ve bireysel emeklilik alanı için çalışmalar yürütülen pazarlama teknolojileri ödüllendirilir.Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Telekomünikasyon Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında GSM operatörleri ve internet servis sağlayıcıları ile bunların alt markalarının pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir.Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Tüketici Elektroniği Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında gündelik hayatta, ailece ve/veya kişisel kullanıma yönelik elektronik cihazlarla bunlara dair donanım ve aksesuarlara ilişkin pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Ulaşım ve Turizm Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kapsamında; Seyahat acenteleri, havayolları, kargo ve kurye servisleri, araç kiralama, cruise hatları, devremülk, oteller, şehir ve ülke tanıtımı, tatil köyleri, tren ve otobüs şirketleri, toplu taşıma ve benzeri hizmet kategorileri için uygulanmış medya fikirleri ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Yapı ve Dekorasyon Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisi kapsamında konut, inşaat, inşaat malzemeleri, dekorasyon gibi alanlarda faaliyet gösteren markaların pazarlama problemlerinin çözümü için uygulanmış teknoloji kullanımı ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Bu kategori kapsamında; diğer sektörler dışında kalan tüm B2C sektörlerde faaliyet gösteren markaların iletişim ihtiyacına cevap veren medya fikirleri ödüllendirilir. Firmanın projesi, hizmet verdiği sektörden farklı bir sektörü hedefliyorsa firma, hedeflediği kategoride de başvuru yapabilir.
Bu kategori kapsamında; optimum bütçe ile pazarlama teknolojisi kullanarak hayata geçirilen en başarılı pazarlama çalışması ödüllendirilir. Tüm medya planlama, şirket içi insan kaynağı ve donanım bütçeleri hariç, projenin kendisi için harcanan yazılım (inhouse veya üçüncü partiler dahil olmak üzere) bedelinin maksimum 500.000₺’yi aşmaması gerekmektedir.
Bu kategori kapsamında; pazarlama faaliyetleri için farklı özellikteki teknolojilerin yaratıcı ve etkili biçimde bir arada kullanıldığı projeler ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; kamu kurumları, belediyeler veya sivil toplum kuruluşlarının hedef kitlelerine ulaşmak, sosyal fayda sağlamak veya farkındalık yaratmak amacıyla geliştirdikleri projelerde kullanılan teknolojinin en etkili ve verimli şekilde uygulanması ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; toplumsal, çevresel ya da ekonomik bir sorun üzerine, bir markanın üstlendiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirilen en etkili ve verimli teknoloji kullanımı ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; en az üç yıl boyunca kesintisiz olarak sürdürülen, teknolojinin pazarlama süreçlerine entegre edilmesiyle uzun vadeli başarı sağlayan ve kalıcı etkiler yaratan projeler ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; veri temelli pazarlama teknolojisi kullanarak hayata geçirilen pazarlama çalışması ödüllendirilir.
Bu kategori kapsamında; pazarlama teknolojisi kullanarak hayata geçirilen en yaratıcı pazarlama çalışması ödüllendirilir.
İçerenköy, Döndü Sk. No 10 Kat 3 Daire 4, 34752 Ataşehir/İstanbul (0216) 759 04 42